Modules

Iedere module heeft zijn eigen doel en doelgroep. Hieronder staan ze stuk voor stuk beschreven. Daarnaast is Pebbel Zorgt nog volop in ontwikkeling. Er worden regelmatig nieuwe modules gelanceerd. Staat er niets voor je tussen? Geen zorgen! We werken graag samen om nieuwe modules te ontwikkelen.

Pebbel Oefent

Pebbel Oefent ondersteunt cliënten bij het oefenen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie of ergotherapie. De module is ontwikkeld in nauwe samenwerking met therapeuten van verschillende disciplines.

Via de webapplicatie van Pebbel Zorgt kan de behandelaar oefeningen aanmaken en toewijzen aan cliënten. Dit kan varieren van een korte instructievideo, tot een uitgebreid stappenplan om ADL te begeleiden. Oefenen kan vervolgens via de robot, maar ook via een cliënt-specifieke tablet. Door handig gebruik te maken van kleuren, wordt de cliënt door de oefeningen heen geloodst.

We zien dat Pebbel Oefent ervoor zorgt dat cliënten de oefeningen met meer precisie uitvoeren. Een video zegt immers meer dan duizend woorden. Dit maakt zelfstandig oefenen effectiever en geeft de cliënt een gevoel van controle. Doel bereikt!

Pebbel Herinnert

Pebbel Herinnert is een module gericht op het ondersteunen van dagstructuur en het herinneren aan (persoonlijke) afspraken. Basis van de applicatie is een agenda waar afspraken aan kunnen worden toegevoegd. De zorgprofessionals geven aan wat de dagstructuur is en cliënten kunnen hier hun persoonlijke afspraken aan toevoegen. Afspraken kunnen worden aangemaakt via Pepper, of worden ingeladen via een Outlook agenda of andere online platformen.

Het belangrijkste doel van Pebbel Herinnert is een stukje eigen regie teruggeven aan cliënten. Daarnaast verlicht het de werkdruk voor zorgmedewerkers, die regelmatig vragen krijgen over hoe de dag eruit ziet. Tot slot hebben we gezien dat Pebbel Herinnert eraan bijdraagt dat cliënten vaker op tijd komen voor hun behandeling.

Pebbel Nabij

Pebbel Nabij is een beeldbel-applicatie speciaal gericht op senioren. De applicatie wordt door gesproken instructies ondersteund en biedt zo een laagdrempelige manier van beeldbellen. Zo wordt het mogelijk om zelfstandig en onafhankelijk van bijvoorbeeld een mantelzorger of zorgprofessional, contact te houden met de partner en familie. Zo wordt de eigen regie en autonomie van de cliënt vergroot.

Skype en Zoom bieden zoveel opties dat een cliënt die dit niet gewend is door de bomen het bos niet meer ziet. Pebbel Nabij heeft beeldbellen teruggebracht tot de essentie, zodat juist deze kwetsbare groep er goed mee overweg kan.

Verder...

Pebbel Speelt

Pepper is er ook om zorgmedewerkers en cliënten blij te maken. Iemand die altijd zin en tijd heeft om een spelletje te doen of een muziekje af te spelen. Aandacht en afleiding op een laagdrempelige manier, alleen of met de hele groep.
Nieuwe release: november 2020

Pebbel Leest

Even een nieuwsupdate in de ochtend of een verhaaltje bij de koffie ‘s middags. Voor iedere doelgroep zijn er mogelijkheden om voor te lezen. Gewoon om te ontspannen, of juist om een beetje bij de tijd te blijven.
Nieuwe release: januari 2021

Pebbel Vraagt

Vragenlijsten afnemen is een tijdrovende klus. Kan dit worden uitbesteed? Volgens het onderzoek van Roel Boumans (Radboudumc), is dit een uitgelezen kans om met Pepper de werkdruk te verlagen onder zorgpersoneel.
Nieuwe release: januari 2021