Met Pebbel Zorgt je eigen zorgrobot samenstellen.

Een robotcollega ontwerpen

Sociale robot Pepper is een bijzondere collega. Hij vergeet nooit je verjaardag en vindt het helemaal niet erg om iedere dag hetzelfde klusje te doen. Waar is Pepper niet goed in? Hij kan niet bepalen hoe goede zorg eruit ziet: dat kunnen zijn menselijke collega’s veel beter!

Daarom hebben we, hand in hand met zorgprofessionals, Pebbel Zorgt ontwikkeld. Pebbel Zorgt is een verzameling software-modules om Pepper binnen iedere zorgomgeving aan het werk te zetten. Door modules te combineren en te personaliseren wordt Pepper een waardevolle collega.

De tablet kan visuele ondersteuning bieden bij wat Pepper vertelt. De tablet draait op Android, waardoor integratie met bestaande apps mogelijk is.
De basis bevat een combinatie van infrarode en ultrasone sensoren om de omgeving in kaart te brengen. Mede hierdoor kan Pepper zich op een veilige manier door de ruimte bewegen.
Pepper kan gezichten en zelfs gezichtsuitdrukkingen herkennen door de camera in het voorhoofd.
Pepper komt tot leven door non-verbale communicatie. De handen en armen maken verschillende subtiele gebaren wanneer Pepper luistert of spreekt.

Maak kennis met Pepper

Dit is Pepper. Altijd goedgehumeurd en oneindig geduldig. Terwijl zorgprofessionals warme zorg leveren aan het bed, kan Pepper antwoord geven op vaak gestelde vragen of cliënten herinneren aan hun therapie of bezoekuur. Een topcombinatie!

Pepper is ontworpen om met mensen in gesprek te gaan. Zijn uiterlijk is dat van een menselijke robot: menselijk genoeg om herkenbaar te zijn, maar robot genoeg om je niet de stuipen op het lijf te jagen. Door verbale en non-verbale communicatie daagt Pepper je uit om een interactie aan te gaan. Dit kan via de tablet of via spraak.

Robot Pepper is ontwikkeld door Softbank Robotics. DigiNova is een partner van Softbank Robotics en bouwt applicaties om Pepper tot leven te brengen, waaronder ook Pebbel Zorgt.

Modules

Pebbel Zorgt is een verzameling van modules, waarmee je zelf kunt bepalen welke taken Pepper oppakt. Hierdoor is Pepper flexibel in te zetten.

De modules kunnen op zichzelf draaien, maar kunnen ook worden gecombineerd. We zijn nog volop in ontwikkeling en er worden dan ook regelmatig nieuwe modules gelanceerd.

Sluiten onze bestaande modules niet goed aan bij jouw wensen? We werken graag samen om op aanvraag een nieuwe module te ontwikkelen.

Pebbel Herinnert

Ondersteunen van de dagstructuur door vriendelijke reminders.

Pebbel Oefent

Oefenen voor therapie en stappenplannen voor ADL.

Pebbel Nabij

Eenvoudig en zelfstandig videobellen met het thuisfront.

Pebbel Vraagt

Afnemen van gestandaardiseerde vragenlijsten.

Pebbel Speelt

Laagdrempelig plezier maken, alleen of met een groep.

Pebbel Leest

Voorlezen van bijv. het nieuws of een mooi gedicht.

Hoe werkt het?

Hoewel Pepper het visitekaartje is van Pebbel Zorgt, is het platform breder dan alleen de robot.

Pepper

Pepper is meteen op de hoogte als de spelletjesmiddag niet doorgaat, als er iemand naar huis mag, of als er simpelweg software-updates zijn. Dit doen we de door Pepper te verbinden met onze cloud.

Onze cloud

We kunnen Pepper koppelen aan bijv. een agenda of een elektronisch patienten dossier. Hiervoor draait Pebbel Zorgt binnen onze eigen veilige cloud omgeving.

Webomgeving

De webomgeving van Pebbel Zorgt is bedoeld om Pepper in te stellen voor de organisatie en per client. Zorgprofessionals krijgen hiervoor een account.

Tablets

De modules van Pebbel Zorgt kunnen naast de robot ook op elke (Android) tablet gebruikt worden. Ideaal om je favoriete modules ook mee naar huis te nemen!

Ervaringen

De Pebbel Zorgt applicaties draaien nu al enige jaren bij verschillende zorginstellingen en we delen graag hun ervaringen. Daar leren we veel van! Leef bijvoorbeeld mee met de avonturen van Karel: sinds 2018 een vaste medewerker bij ZorgAccent.

Aan de slag

1

Een vrijblijvende demo

Vraag een demo aan en wij laten je zien wat Pepper kan en wat er mogelijk is.
2

Logeerweek

Ben je enthousiast geworden en wil je serieus kijken of Pepper bij jullie geïntroduceerd kan worden? Laat Pepper dan eerst 2 weken op de afdeling logeren.
3

Modules kiezen

Na het logeren kunnen we samen gericht kijken waar de behoefte van jouw organisatie en cliënten ligt. We gaan om de tafel om te bepalen welke modules passen binnen de zorgomgeving en of er nog aanpassingen nodig zijn.
4

Nieuwe collega

Als de modules zijn ingericht kan Pepper aan de slag als nieuwe collega.