Ervaringen

Ondertussen wordt Pepper op meer en meer plekken aangenomen als collega. Benieuwd hoe zorgprofessionals het vinden om een robotcollega te hebben? We delen hun ervaringen graag!

De avonturen van Karel

Jeanine, collega en fan van robot Karel-Pepper, maakt vlogs van de avonturen die ze samen beleven.

Nieuws

Zorgrobot gaat verpleegkundigen helpen in verzorgingshuis: 'Wimpie is onvermoeibaar'

De verpleegkundigen van verzorgingshuis de Tien Gemeenten in Purmerend krijgen vanaf maandag hulp van een robot. Wimpie, zoals de zorgrobot wordt genoemd, gaat als proef drie weken logeren op een van de afdelingen voor bewoners met dementie.

Lees verder
Zorgrobot Jantje Pepper doet samen met de bewoners gym oefeningen Foto

Zorgrobot Jantje Pepper ondersteunt en ontlast het zorgpersoneel

Een robot die wordt ingezet bij de zorg van ouderen met dementie. Het klinkt als toekomstmuziek, maar bij het Haagse verpleeghuis Mr. L.E. Visserhuis kunnen ze erover meepraten. De afgelopen drie weken heeft Jantje Pepper, zoals ze de zorgrobot hebben genoemd, hier een handje mee geholpen op de afdeling.

Kijk video
Wimpie bij het Visserhuis

Zorgrobot Jantje biedt helpend handje

Hij is altijd lief en vrolijk, leest het nieuws voor en kan 'gewoon' knuffelen. Jantje Pepper is een sociale en emotionele robot die logeert in het Haagse verpleeghuis Mr. L.E. Vissershuis. En hoewel Jantje nog maar anderhalve week op bezoek is bij de bewoners met dementie is hij al niet meer weg te denken.

Artikel is verschenen in De Telegraaf van dinsdag 20 april.

Bij Pepper merkten we dat cliënten eerst even moesten wennen, maar nu van nature al vragen aan Pepper gaan stellen.

Aline Poolen-Van den BrinkBestuurder, ZorgAccent

Wij willen een bijdrage leveren aan het gat tussen zorgvraag en de teruglopende arbeidspotentie en geloven dat Robot Pepper hiermee kan helpen.

Jelle ZoetemeijerKwaliteit & Innovatie, Franciscus Ziekenhuis

Mensen vinden het ook al leuk als Pepper alleen nog maar op je afkomt om zich voor te stellen met ‘Hallo, ik ben Karel Pepper’.

JeanineZorgprofessional, ZorgAccent

Door gestandaardiseerde vragenlijsten af te laten nemen door Pepper krijgen we eerlijke antwoorden, maar kost het de zorgmedewerker minder tijd.

Roel BouwmansOnderzoeker, Radboud MC

Zorginnovaties worden steeds complexer en de impact daarvan is groot en moeilijk te overzien. Fijn dat dat nu makkelijker wordt met de bouwstenen van Pebbel Zorgt, waardoor we echt samen resultaat kunnen boeken.

Reinier HakvoortInformatie Manager, Patyna