Ervaringen

Ondertussen wordt Pepper op meer en meer plekken aangenomen als collega. Benieuwd hoe zorgprofessionals het vinden om een robotcollega te hebben? We delen hun ervaringen graag!

De avonturen van Karel

Jeanine, collega en fan van robot Karel-Pepper, maakt vlogs van de avonturen die ze samen beleven.

Nieuws

Poli Geriatrie blij met hulp van Pepper

Bij iedereen tovert de kleine robot met zijn grote ogen en blikken stemmetje een lach op het gezicht. Geriatrie doet wetenschappelijk onderzoek naar de meerwaarde van robot Pepper tijdens het spreekuur. Met deze innovatie is CWZ een van de eerste ziekenhuizen in Nederland.

Lees verder

Ziekenhuis schaft eigen zorgrobot aan

In de landelijke 'E-health'-week heeft het Franciscus Vlietland ziekenhuis vandaag haar eigen zorgrobot Pepper gepresenteerd. De robot was al eerder even op proef in het ziekenhuis en is nu een vaste medewerker geworden.

Lees verder

Tweede Kamer neemt ‘Innovatie in het verpleeghuis’ in ontvangst

Druksensoren die direct melding geven wanneer iemand gevallen is, een virtual reality bril die ouderen rust biedt, robot Karel Pepper die medewerkers en bewoners helpt aan informatie. Verpleeghuizen zetten ICT en techniek in vele vormen in om kwaliteit van zorg te verbeteren.

Lees verder

Bij Pepper merkten we dat cliënten eerst even moesten wennen, maar nu van nature al vragen aan Pepper gaan stellen.

Aline Poolen-Van den BrinkBestuurder, ZorgAccent

Wij willen een bijdrage leveren aan het gat tussen zorgvraag en de teruglopende arbeidspotentie en geloven dat Robot Pepper hiermee kan helpen.

Jelle ZoetemeijerKwaliteit & Innovatie, Franciscus Ziekenhuis

Mensen vinden het ook al leuk als Pepper alleen nog maar op je afkomt om zich voor te stellen met ‘Hallo, ik ben Karel Pepper’.

JeanineZorgprofessional, ZorgAccent

Door gestandaardiseerde vragenlijsten af te laten nemen door Pepper krijgen we eerlijke antwoorden, maar kost het de zorgmedewerker minder tijd.

Roel BouwmansOnderzoeker, Radboud MC

Zorginnovaties worden steeds complexer en de impact daarvan is groot en moeilijk te overzien. Fijn dat dat nu makkelijker wordt met de bouwstenen van Pebbel Zorgt, waardoor we echt samen resultaat kunnen boeken.

Reinier HakvoortInformatie Manager, Patyna